Stowarzyszenie Cukierników, Karmelarzy i Lodziarzy RP wybrało nowy skład zarządu

0
1201

14 maja br. w Warszawie odbyło się Walne Zebranie Członków Stowarzyszenia Cukierników, Karmelarzy i Lodziarzy RP, podczas którego wybrano nowy skład zarządu organizacji.Wiceprezesem stowarzyszenia został Stanisław Furtak, jaworski mistrz piekarnictwa i cukiernictwa. Na stanowisko prezesa organizacji wybrano Leszka Truskolawskiego, cukiernika z Łap k. Warszawy, który co roku wspólnie z innymi członkami stowarzyszenia wspiera jaworskie Święto Chleba i Piernika. Stowarzyszenie powołało także pozostałych wiceprezesów: Zofię Antolak (Cukiernia Antolak Warszawa), Jana Klimka (Ciastkarnia Klimek Chełm Śląski) oraz Kazimierza Raka (Cukiernia Julian Orłowski & Kazimierz Rak Rzeszów).